DOGAĐANJA U PUNTU - LISTOPAD 2016. - DANI MASLINA I BICIKLIJADA "OSVOJI CRNI BISER"

03.10.2016.
Obavijesti

7. - 9. listopada 2016. DANI MASLINA U PUNTU

Petak 7.10.
 
- 15:00 – Otvorenje manifestacije 21. DANI MASLINA - Sajam domaćih proizvoda s područja Primorsko-goranske županije, zbratimljenih općina Forcola (Italija), Kostel (Slovenija) i prijateljske općine Tovarnik (Hrvatska)
- 17:00 – Edukacija: “Certikacija krčkog maslinovog ulja – ZOI” - Ana Marušic Lisac, dipl.ing., Biotechnicon poduzetnicki centar Zagreb
- 18:30 – Radionica priprema frita po receptu Marije Dubravice
- 20:00 – Zabavni program: KUD “PUNAT” & Klapa “RAŠKETA” & TS “BODULI”
- 20:30 – Galerija TOŠ, Otvorenje umjetničke izložbe fotografa amatera FIAP
• Ugostiteljska ponuda domaćih jela na bazi maslina i maslinovog ulja (pršut, sir, slani inćuni, marinirani inćuni, salata od hobotnice)

Subota 8.10.

- 09:00 – Sajam domaćih proizvoda s područja Primorsko-goranske županije, zbratimljenih općina Forcola (Italija), Kostel (Slovenija) i prijateljske općine Tovarnik (Hrvatska)
• Prodajna izložba alata i strojeva u maslinarstvu - ENTRADA d.o.o. Labin
- 10:00 – Galerija TOŠ  Edukacija – „Gnojidba u masliniku i primjena novih proizvoda“ - Sanja Biškup, dipl.ing., PETROKEMIJA, Kutina
- 11:00 – Galerija TOŠ Edukacija za maslinare – „Podizanje novih nasada“ - viši stručni savjetnik Željko Peran, mag.ing.agr. , Savjetodavna služba
- 11:30 – Kulinarski novinarski kup ZLATNA MASLINA
- 12:00 – prezentacija i prodajna izložba alata i strojeva potrebnih u maslinarstvu -  ENTRADA Labin
- 20:00 – Zabavni program: Grupa FUN BOX
• Ugostiteljska ponuda domaćih jela na bazi maslina i maslinovog ulja (pršut, sir, slani inćuni, marinirani inćuni, salata od hobotnice)

Nedjelja 9.10.

- 09:00 – Sajam domaćih proizvoda s područja Primorsko-goranske županije, zbratimljenih općina Forcola (Italija), Kostel (Slovenija) i prijateljske općine Tovarnik (Hrvatska)
- 10:00 – 6. Sportsko-rekreativna biciklijada “OSVOJI CRNI BISER”:

  • • Sportska 42 km
  • • Sportsko-rekreativna 29 km
  • • Obiteljska 18 km

- 16:00 – Galerija TOŠ - Predavanje i šetnja po Puntu – Alan Žic Teklin, “PUNTARSKI KOD”
• Ugostiteljska ponuda domaćih jela na bazi maslina i maslinovog ulja (pršut, sir, slani inćuni, marinirani inćuni, salata od hobotnice)

Program se odvija u šatoru na prostoru parkirališta Pod gušternu!
 
Programi organizirani od strane hotelskih kuća:
• Organizirana berba maslina s posebnim jelovnikom na bazi maslina i maslinovog ulja
• Marenda u masliniku
• Posjet galeriji TOŠ
• Posjet uljari - upoznavanje s procesom dobivanja extra djevičanskog maslinovog ulja 

7.-16. 10. 2016. Posebna ponuda jela na bazi maslina i maslinovog ulja u ugostiteljskim objektima: Bistro RIVA, Konoba MASLINA, Konoba SIDRO, Konoba RIBICE, Hotel OMORIKA, Restoran KANAJT , Restoran MARINA