Međunarodni dan životinja bez doma

19.08.2021.
Novosti

U subotu, 21. kolovoza obilježava se Međunarodni dan životinja bez doma u više od 50 država svijeta na 6 kontinenata s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti odgovornog skrbništva, provođenja kastracije pasa i mačaka te udomljavanja umjesto kupnje životinja.
Općina Punat već duži niz godina potiče sterilizaciju i kastraciju mačaka s područja Općine, a što je samo u razdoblju od 2019. godine do danas rezultiralo sa 181 sterilizacijom/kastracijom mačaka koje je financirala Općina Punat.
Pozivamo sve skrbnike mačaka da steriliziraju odnosno kastriraju svoje ljubimce s ciljem sprečavanja bolesti te nekontroliranog porasta broja mačaka u čemu će im pomoći i Općina Punat i smanjiti dio troškova. Odgovornim ponašanjem učiniti ćemo našu Općinu boljim i ljepšim mjestom za život i nas i naših ljubimaca.
Ovim putem pozivamo sve naše mještane koji razmišljaju da svoj život upotpune brigom za kućnog ljubimca – psa, da prije kupnje razmotre mogućnost udomljavanja psa iz skloništa.
Sklonište Lič Veterinarske stanice Rijeka dugogodišnji je suradnik Općine Punat te su na brizi u skloništu u Liču bili napušteni psi s područja naše Općine. Na naše veliko zadovoljstvo oni su svi našli sreću i novi dom uz „svoje“ ljude. Potičemo vas da pregledate objave skloništa na https://www.facebook.com/Skloni%C5%A1te-za-nezbrinute-%C5%BEivotinje-Li%C4%8D-406620529377107/?ref=tn_tnmn i možda ćete upravo tamo ugledati svog novog četveronožnog prijatelja.
Kućni ljubimci velika su sreća i veselje u našim životima međutim moramo biti svjesni da su oni i velika obaveza i odgovornost. Apeliramo na sve posjednike da prihvate svoje obaveze te drže svoje ljubimce na način kako je to Zakonom propisano kao i da poštuju druge mještane čisteći iza svojih ljubimaca kako bi naš suživot bio prihvatljiv na obostrano zadovoljstvo!