In memoriam - Elfrida Matuč Mahulja

28.12.2020.
Uprava

IN MEMORIAM – ELFRIDA MATUČ MAHULJA
 
15.5.1967. - 25.12.2020.

 
Ove godine, u moru loših vijesti koje su pristizale tijekom cijele godine, na sam dan Božića zatekla nas je jedna od najtužnijih – naša kolegica Elfrida izgubila je bitku s teškom i rijetkom bolešću.

Elfridu su poznavali mnogi mještani i otočani zahvaljujući kreativnom književnom stvaralaštvu iz kojeg je nastao opus njenih djela poezije i proze. Naša Ida bila je društveno vrlo angažirana u zaštiti ljudskih sloboda i prava te zaštiti životinja te je, kao posljedica svega, dva puta bila nominirana za osobu godine otoka Krka. Sve ove činjenice puno govore o njenom životu, radu i značajnom doprinosu zajednici.

Svi koji su imali priliku poznavati ju, svjesni su da je ovo veliki gubitak, kao i mi koji smo bili njeni kolege. Elfrida je bila kotač u našem općinskom pogonu, koji je uvijek radio punom parom na svim izazovima na koje bi naišao. Sada, s oslabljenim pogonom, prisjećamo se svih trenutaka provedenih s njom, ozbiljnih i manje ozbiljnih razgovora, njenog smijeha, svakog zrnca mudrosti koje bi prenosila, kao i svake sitnice koje se možemo sjetiti i zauvijek ju takvom pamtiti.
 
Do nekog ponovnog susreta, nosit ćemo ju u našim mislima i srcima. Počivala u miru.