OBAVIJEST O RADOVIMA NA BICIKLISTIČKO- PJEŠAČKOJ STAZI

28.04.2014.
Obavijesti
Biciklistička staza Dunat- Punat
S obzirom na to da smo svjesni prilično zbunjujuće situacije, a vezane uz radove na biciklističko- pješačkoj stazi između Dunata i Punta, ovim putem pokušat ćemo barem malo pojasniti nastalu situaciju. Prvo, potrebno je odmah naglasiti da se radi o projektu vrijednom 12 milijuna kuna, od čega Općina Punat sudjeluje s 35,5 posto udjela, što je oko 4 milijuna kuna. Prilikom dolaska na čelo općine, zatekli smo dug Općine Punat samo za prvu fazu izrade ovog projekta u iznosu od 1, 8 milijuna kuna! Do sada smo uz velike napore dug uspjeli svesti na 490 tisuća kuna, te smo svjesni da radovi stoje no izvan svojih mogućnosti ne možemo. Drugi problem cjelokupne tužne situacije, činjenica jest što su radovi predviđeni u dvije faze, a čak niti radovi prve faze nisu završeni. Nastavak radova u drugoj fazi planira se za početak listopada 2014. godine.

No, kako bi ipak imali funkcionalnu šetnicu tijekom ove turističke sezone, planira se trasu nasipati jalovinom (mješavinom zemlje i kamena), maknuti narančastu ogradu te u suradnji sa Županijskom upravom za ceste na istu lokaciju postaviti signalne stupiće. Kako Općina Punat, tako i Grad Krk, sudjelovat će u nasipavanju i sređivanju ove šetnice uoči sezone, svjesni nemogućnosti da se kapitalna investicija privede kraju u dogledno vrijeme.

Kada govorimo o planiranom završetku radova u punom profilu, očekuju se početkom travnja iduće godine, dakle uoči turističke sezone 2015. godine. Svjesni smo da vijesti nisu dobre, da radovi stoje, da se ovo već moralo i trebalo napraviti, i da je „uvijek ista priča“, no željeli smo ipak iznijeti situaciju kakva jest, pa neka sada svatko procijeni kakve su nam mogućnosti u danim okolnostima.