Predavanje Udomiteljstvo djece na području Primorsko-goranske županije - promocija perspektive i izazovi

27.02.2024.
Obavijesti

Hrvatski zavod za socijalni rad, Županijska služba Primorsko-goranske županije, Tim za udomiteljstvo, poziva sve zainteresirane otočane na predavanje pod nazivom Udomiteljstvo djece na području Primorsko-goranske županije - promocija perspektive i izazovi koje će se u četvrtak, 07. ožujka 2024. godine, između 10.00 i 13.00 sati, odvijati u Velikoj vijećnici Grada Krka (Kinu Krku), Trg bana Josipa Jelačića 2.
 

Svako dijete ima pravo živjeti u obitelji, a kada to nije moguće, potrebno mu je osigurati smještaj. Postoje djeca koja ljubav i toplinu u poticajnom i pozitivnom obiteljskom okruženju osjete tek u zamjenskoj, tj. udomiteljskoj obitelji. Udomiteljstvo nesebično pomaže djeci da u stabilnom i sigurnom obiteljskom ozračju ostvare svoje potencijale kao punopravni članovi obitelji, ali i šire lokalne zajednice i društva.
 

Organizator ovog predavanja u svrhu promicanja udomiteljstva za djecu, planira kroz različite aktivnosti informirati širu lokalnu zajednicu o dobrobiti udomiteljstva, kako za samu djecu, tako i za obitelji koje se odluče ovim plemenitim i humanim djelovanjem pomoći djeci u potrebi.