Javni poziv za prikupljanje podataka za provedbu Akcija uklanjanja otpadnih vozila na otocima (ZO-3/2022)

06.05.2022.
Obavijesti

        Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za prikupljanje podataka za provedbu Akcija uklanjanja otpadnih vozila na otocima (ZO-3/2022).

        Sukladno navedenom Javnom pozivu vlasnik/posjednik otpadnog vozila koji je poznat ili je utvrđen dodatnom provjerom ostvaruje i pravo na naknadu u iznosu od 1,00 kn/kg za cjelovito otpadno vozilo ili 0,50 kn/kg za necjelovito otpadno vozilo, koje je minimalno jednom bilo registrirano u RH.
 

        Budući da je prijavitelj na navedeni Javni poziv JLS molimo vas da nam se javite u Općinu Punat na tel: 855 - 689, kontakt osoba Emerik Derenčinović,  ukoliko ste vlasnik/posjednik predmetnih vozila i želite ostvariti navedenu naknadu.
 

        Cilj ovog Javnog poziva je čišćenje lokacija na otocima u kojima su nepropisno odbačena otpadna vozila i predaja ovlaštenim sakupljačima radi daljnje obrade te očuvanje prirodnih ljepota kojima je Republika Hrvatska bogata. Ovim akcijama jačamo svijesti o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje.
 

        Za više informacija o ovom i drugim objavljenim Javnim pozivima posjetite internetsku stranicu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (www.fzoeu.hr).