E-SAVJETOVANJE sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Općine Punat - E-savjetovanje je zatvoreno

06.03.2018.

Člankom 5. stavak 1. točka 6. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (»Narodne novine« broj 67/08, 48/10, 74/11, 80/13, 158/13, 92/14, 64/15 i 108/17) određeno je da jedinice lokalne samouprave uređuju promet na svojem području tako da određuju parkirališne površine i način parkiranja, zabrane parkiranja i mjesta ograničenog parkiranja. 
Sukladno čl. 11. Zakona o pravu na pristup informacijama ("Narodne novine" broj 25/13 i 85/15) tijela javne vlasti nadležna za izradu nacrta zakona i podzakonskih akata  kao i općih akata dužna su radi informiranja javnosti na svojim internetskim stranicama objaviti nacrt zakona ili drugog propisa o kojem se provodi javno savjetovanje sa zainteresiranom javnosti uz objavu razloga za donošenje i ciljeva koji se žele postići savjetovanjem.
E-savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Općine Punat provodi se u trajanju od 15 dana, odnosno od 6. ožujka do 21. ožujka 2018. godine. Rok od 15 dana utvrđen je zbog kratkoće roka u kojemu je zakazano zasjedanje Općinskog vijeća Općine Punat.
Zainteresirana javnost može dati svoja mišljenja, prijedloge i primjedbe na nacrt Plana putem komentara na stranici E-savjetovanja ili putem priloženog obrasca za sudjelovanje u e-savjetovanju. 
Komentari, prijedlozi i primjedbe te mišljenja moraju biti potpisani. Komentari koji sadržajem nisu vezani uz e-savjetovanje ili sadrže uvredljiv i neprimjeren sadržaj te govor mržnje bit će uklonjeni od strane administratora.
Obrasci za sudjelovanje zaprimaju se osobnom dostavom u pisarnici Općine Punat, redovnom poštom ili putem e-maila, te neće biti javno objavljeni ukoliko se sudionik izjasni na takav način na samom obrascu.

U nastavku dokumenti za savjetovanje: